Mercè Romero i Xavi Luri participen al vídeo “Som Recerca” (UBtv, 28 Set 2016)

Mercè Romero i Xavi Luri participen al vídeo “Som Recerca” parlant del que la recerca i la relació amb la societat

Mitjà: UBtv (http://www.ub.edu/ubtv/)

Data: 28 Setembre 2016

Enllaç al vídeo: http://www.ub.edu/ubtv/video/som-recerca

 

 

 

 

Sinopsis:

Il·lusió, constància, creativitat i compromís són els eixos de referència de la recerca duta a terme dia a dia per més de 5000 investigadors de la Universitat de Barcelona, i són també els valors principals que destaca el vídeo Som Recerca, un breu documental impulsat pel vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència per obrir les portes del món de la ciència i la investigació de la Universitat de Barcelona al conjunt de la societat en general. Aquesta obra audiovisual, que reflecteix diferents etapes de la vida professional d’un investigador, també vol fer un èmfasi especial en la rellevància de la recerca bàsica i la transferència de coneixement per potenciar el progrés del benestar social, econòmic i cultural.

Som Recerca és una invitació a descobrir com la investigació universitària és un element estratègic per respondre a les demandes d’una societat en constant transformació i per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Mitjançant el retrat audiovisual d’un conjunt d’experts de diferents àmbits de la recerca a la Universitat de Barcelona, Som Recerca ens recorda l’esforç dels científics per fer de la investigació un motor de canvi social, econòmic i cultural, per despertar vocacions en les joves generacions, i al capdavall,  per contribuir a forjar una societat més formada, sensible i responsable davant els desafiaments d’un món globalitzat.